Venäläisturistit arvostelevat Suomea: Tylsä maa, missä palvelut?

Palvelumuotoilu, Venäjän turismi

Venäläiset haluaisivat käyttää enemmän ohjelma- ja kulttuuripalveluita, mutta niitä ei joko ole tai niitä ei löydetä, toteaa kehitysjohtaja Miikka Raulo tutkimuksen takana olevasta Matkailun ja elämystuotannon klusteriohjelma OSKEsta.
Tutkimuksessa piirtyi kuva neljästä erilaisesta pietarilaisesta Suomen-matkaajasta, joiden näkökulmasta palveluita voidaan suunnitella.

Kohdebongari
Tehokas lomailija, jolla on korkeat odotukset. Vertaa nähtävyyksiä ja kulttuuritarjontaa Euroopan muihin kaupunkeihin.
Miinukset: Suomesta tuntuu puuttuvan erityisyys. Kaikki paikat menevät kiinni jo kuudelta.

Viihdytettävä
Saapuu Suomeen tuttavaporukan hyvässä seurassa ja kaipaa toimintaa ja monipuolista tekemistä.
Miinukset: Kaikkialla on autiota. Sääntöjä ja kieltoja joka paikassa. Suomalaiset ovat lainkuuliaisia, mutta antavat teini-ikäisten lastensa pomppia saunasta alasti ulos. Outoa!

Kesäasukas
Vuokraa perheensä kanssa mökin pidemmäksi aikaa ja viettää rauhallista lomaa saunoen, soutaen, grillaten ja käyden lähiympäristön matkakohteissa. Arvostaa ennakoitavuutta ja turvallisuutta. Liikkuu omalla autolla ja kokee, että Suomessa ajaminen on helppoa ja turvallista.

Löytöretkeilijä
Kiinnostunut kulttuurista, kulttuurisista eroista ja suomalaisesta arjesta. Kiertää useammissa kaupungeissa, kokeilee paikallisia ruokia ja poikkeaa suunnitelmistaan, jos löytää jotakin kiinnostavaa. Pitää tärkeänä löytää aitoja asioita ja myös muilta piilossa olevia asioita.

Lähde: http://www.iltalehti.fi/matkajutut/2012022215237365_ma.shtml